Basın Bayramı’nın 108. yılı kutlu olsun

Basın Bayramı’nın 108. yılı  kutlu olsun

– Basın Bayramı’nın 108. yılı
– “Basın için demokrasi,
demokrasi için basın…”
-Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Basın Bayramı dolayısı ile yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sürecine değinerek basının demokratikleşme yolunda itici güç olduğunu vurguladı. Demir; “Yıllardır buruk kutladığımız günü bu yıl Türk Medyasının sergilediği milli duruşunun gururunu paylaşarak kutluyoruz” dedi.
BGC Başkanı Ramazan Demir, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısı ile yaptığı açıklamada, “Ülkemiz, bu güne kadar yaşamadığı, bir daha da yaşamasını hiç istemediğimiz bir sürü olayı yaşıyor 15 Temmuz’dan bu yana. İşte bu ortamda, Basın Bayramı’nın 108. yıldönümünü kutluyoruz 24 Temmuz’da. Ülkede demokrasiyi askıya almayı hedefleyen darbeciler, hiç ummadıkları bir direnişle karşılaştı. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakanlar, milletvekilleri, basın, sivil toplum örgütleri, güvenlik güçleri ve halk, canları pahasına demokrasiye, vatana, özgürlüklerine ve haklarına sahip çıktılar. Muhtemelen de, önümüzdeki yıllarda 15-16 Temmuz’u ”Demokrasi Bayramı”, ”Şehitleri Anma Günü” olarak kutlayacağız” dedi. 24 Temmuz’un önemini anlatan Başkan Demir, “Bundan 108 yıl önce de, gazetecilerin, her gün çıkacak gazeteleri denetleyen sansür memurlarını gazetelerinden kovmaları ile basından sansürün kaldırılması sağlanmış ve bu gün, ilerleyen yıllarda da “Türk Basınından Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı” olarak kutlanmaya başlanmış, 24 Temmuz 1946’dan günümüze ise 24 Temmuz geleneksel “Gazeteciler Günü” olarak kutlanmaktadır” şeklinde konuştu.Başkan Demir, sözlerini şöyle tamamladı: “Yaşadığımız son olaylar da gösterdi ki, basın özgürlüğü, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğu kadar, demokratikleşmenin de itici gücüdür. Basının oksijeni de demokratik ortamdır. Başka bir deyişle, basın için demokrasi, demokrasi için de basın vazgeçilmezdir. Basın özgürlüğü; haber, bilgi, düşünce ve kanaatlerin kitle iletişim araçları yoluyla serbestçe elde edilebilmesi, ifade edilebilmesi, ve yayılabilmesini içerir. Basın özgürlüğünün gerçekleşebilmesi için bilgiye, habere “ulaşabilme hakkı”, elde edilen bilgiyi, haberi, düşünceyi “açıklayabilme hakkı” ve bu bilgiyi, düşünceyi, kanaati, haber, yorum, fotoğraf ve görsel ürünü “yayabilme hakkı” basın özgürlüğünün temel unsurlarıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullar ve bu zor koşulların aşılması adına ilan edilen olağanüstü halin bu hak ve özgürlükleri engellememesi dileklerimizle, gazeteci arkadaşlarımızın bu anlamlı gününü ve bayramını kutluyoruz.”

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.